Automatiserings-projecten

Delivering power and safety in automation

ONTWERP: Wij concipiëren, tekenen en ontwikkelen het mechanisch, hydraulisch en elektrisch gedeelte geheel in eigen huis. Ook de machinesturing programmeren wij zelf.

UITVOERING: Wij bouwen de machine op in ons atelier of bij u ter plaatse, waarna die uitvoerig getest wordt.

SERVICE NA VERKOOP: Na ingebruikname staan wij steeds voor u klaar om de continuïteit van uw machine te verzekeren en verzorgen wij het nodige onderhoud.

Als one-stop shop staat AHP u bij in elke fase van projectontwikkeling. Ieder aspect wordt ontwikkeld in eigen huis. De jarenlange expertise van ons multidisciplinair team laat ons toe om zowel de hydraulische hardware als de bijhorende software en machinesturing te ontwikkelen en te implementeren. Doordat wij het proces van mechanisch ontwerp tot de uiteindelijke realisatie volledig in eigen handen hebben, zijn wij in staat projecten in een recordtempo te realiseren en de kwaliteit van het eindproduct te garanderen. Wij finetunen de machine naar uw noden en wensen en bieden u de bijhorende service na verkoop.

Heeft u een bestaande installatie die niet voldoet? Ook bestaande installaties nemen wij onder handen zodat ze tegemoetkomen aan hedendaagse eisen.

Machinesturing mobiele toepassingen

Als specialist in gesloten kringloopsystemen kan AHP Hydraulics de meest complexe hydrostatische (rij-)aandrijvingen uitwerken. Voor de automatisering van dergelijke systemen beschikken wij over specifieke know-how i.v.m regeltechniek en machinesturing.

Sinds 2010 zet AHP Hydraulics sterk in op het ontwikkelen van kennis over gesloten kringloopsystemen. Wij zijn gespecialiseerd in de aandrijvingen van scheepslieren en de rijaandrijvingen van landbouw- en spoorwegmachines.

Als Advanced Partner van Danfoss wordt steeds een compleet en geïntegreerd systeem uitgewerkt met robuust Danfoss-materiaal:

  • Hydraulische aandrijfelementen
  • Controllers (Plus +1)
  • Displays (Visualisaties)
  • Sensoren
  • Joysticks
  • Embedded software 


Ontdek onze realisaties

Machinesturing industriële toepassingen

Met onze uitgebreide expertise in hydraulische systemen helpen we u bij het aanpakken van een breed scala aan industriële toepassingen, van robuuste installaties tot precisiegerichte R&D-projecten.

Voor industriële automatisering gebruiken we Beckhoff PLC's en de bijbehorende HMI's, die intuïtieve visualisaties en besturingsopties bieden om de machineprestaties te optimaliseren.


Ontdek onze realisaties

Hardware / software

Een kwalitatieve gebruikservaring wordt verkregen door kwalitatieve machine-automatisatie. Hierbij is een goede match tussen hardware en software van cruciaal belang. We bestudeerden uitvoerig de samenwerking tussen onze hydraulische componenten en de componenten die we inzetten voor de machinesturing. Wij bieden complete systemen aan waarbij de volledige machine met de bijhorende sturing ervan intern wordt ontwikkeld en opgebouwd. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van derden in de keuze van materiaalgebruik en kunnen wij steeds de kwalitatieve samenwerking tussen onze hardware en software garanderen.

Wat wij bieden:

Elektrificatie

Of u nu voor het eerst de mogelijkheden van elektrificatie verkent of uw huidige installatie wilt upgraden, AHP Hydraulics is er om u bij elke stap te ondersteunen. Met onze expertise en toewijding aan innovatie, streven we ernaar om uw betrouwbare partner te zijn in het voortstuwen van uw bedrijf naar een toekomst die wordt aangedreven door geëlektrificeerde mobiele machines.

3D Visualisaties

Alles wordt intern ontworpen door ons tekenteam. Zij zorgen voor de nodige documentatie bij uw installatie.

  • Mechanisch ontwerp
  • Hydraulisch schema
  • Elektrisch schema

Doordachte workflow

Probleemstelling

We starten telkens met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek licht u uw noden, wensen en vereisten toe, zodoende krijgen wij een goed beeld van wat wij voor u kunnen betekenen.

Voorstel

Met de technische gegevens die wij verkregen tijdens het kennismakingsgesprek gaan wij aan de slag. We werken een gedetailleerd voorstel uit en koppelen dit terug en bespreken de mogelijkheden. Uiteindelijk komen we zo tot de ideale oplossing op maat.

Studie/uitwerking

Het finale voorstel wordt grondig uitgewerkt door ons ingenieursteam. Nadat de nodige studies gebeurd zijn worden de mechanische, de hydraulische en de elektrische schema’s opgemaakt en wordt de machinesturing geprogrammeerd.

Productie

De volledige installatie wordt opgebouwd (in ons atelier of meteen op een overeengekomen locatie), geparametreerd en getest.

Oplevering

Nadat de installatie geslaagd is voor alle tests, is die klaar voor ingebruikname.

Service na verkoop

Na oplevering staan wij steeds ter beschikking om de nodige service met betrekking tot de installatie te bieden. (inlichtingen, ongeplande stilstanden, periodieke onderhoud, enz.)